QUI SOM

LIA SAMPAI puja a l’escenari per primera vegada a Tortosa, el juny de 2017, i rep el 2n premi en el Concurs de Cantautors de Ferreries. Aquest bon començament l’engresca a continuar: guanya el premi AL VENT, a la millor cançó en Valencià a Xàtiva (maig de 2018) i a la millor lletra de cançó a Cocentaina (també el 2018). Fa el seu primer concert a Benifallet (Nits d’estiu a l’Antiga Estació, 2018). L’octubre del mateix any, guanya, a Andorra la Vella, el 1r premi del Concurs de Cantautors LA FADA IGNORANT. Atès que el premi consisteix en la gravació d’un EP, veu l’oportunitat de fer un pas endavant. L’atzar la duu a contactar amb Adrià Pagès, guitarrista i compositor, a qui proposa col·laborar en la gravació de l’EP i els concerts que puguin anar-se concretant.

ADRIÀ PAGÈS cursa el Grau en Composició a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). Dedicat a la composició de peces solistes o de petita agrupació, finalitza els estudis l’any 2018 després de fer el darrer curs a Estocolm. La seva formació com a guitarrista s’ha desenvolupat sota el tutelatge dels intèrprets Àlex Garrobé, Feliu Gasull, Xavier Coll i Laura A. Young.

LIA SAMPAI i ADRIÀ PAGÈS comencem a col·laborar al novembre de 2018. Després de treballar de valent, entrem a l’estudi (el premi d’Andorra finalment es materialitza en 16 hores a l’estudi els dies 21 i 22 de gener). Així, neix un LP de 10 cançons: La Fada Ignorant; àlbum debut, que fem públic al febrer de 2019.

Plegats, hem continuat rebent reconeixements: Concurs de Cantautors de Ferreries (Tortosa, 3er Premi, juny 2019), Concurs Inèdit de Llambilles (1er premi, juliol 2019), Concurs de Cançó de Salitja (2on Premi, agost 2019) i Concurs Delayta’ns de Premià de Mar (1r premi, setembre 2019). Al novembre guanyem el premi a la Millor Banda en Català del Concurs de Bandes de Badalona i al desembre el Primer Premi al Certàmen Nacional de Cantautors a Elx, així com el Premi a la millor Cançó en Valencià.

Pel que fa als festivals, hem estat a Barnasants (febrer, 2019), Música i Lletra (Xàtiva, maig 2019), Jambo Street Music (Andorra, juny 2019), BuskeRAI (Barcelona, juliol 2019), i al cicle Nits d’Estiu a l’Antiga Estació de Benifallet (agost 2019), entre d’altres. Ara fem concerts que combinen les cançons del nostre primer treball (La Fada Ignorant) amb noves creacions (L’endemà i Pinyols de Gel). Oferim una proposta intimista i senzilla que pretén emocionar un públic divers. També preparem la participació a nous concursos, gravem video-clips, atenem mitjans (tv, ràdio, diaris, etc) i col·laborem amb entitats culturals.

Lia Sampai i Adrià Pagès

© Lia Sampai 2021